Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Johan Wester utsedd till årets bästa skåning

Johan Wester är årets bästa skåning. Årets restaurang finns i Båstad och årets kafé i S:t Olof. På onsdagskvällen delade Magasinet Skåne ut sina priser till Skånes bästa.

Johan Wester.Bild: Ingemar D Kristiansen
Sedan 2007 har Magasinet Skåne delat ur priser till Skånes bästa i flera olika kategorier. På onsdagskvällen den 5 december var det dags för prisutdelning på Mötesplats Tejarp i Klågerup och bland årets vinnare fanns det inte en enda från Malmö.
I kategorin årets bästa skåning stod det mellan The Cardigans-sångerskan Nina Persson, pizzadrottningen Sandra Mastio och komikern och samhällsbyggaren Johan Wester och det var den senare som tog hem priset. Därmed ansluter han sig till en skara ”årets bästa skåningar” som består av namn som Zlatan Ibrahimovic, Sanna Nielsen, Johan Glans, Tareq Taylor och förra årets Kalle Lind.
I kategorin Årets restaurang utsågs Orangeriet på Norrviken i Båstad till vinnare framför Julie i Malmö och Bella på Österlen.
De övriga vinnarna blev:
Årets kafé: Byvägen 35, S:t Olof.
Årets omväg: Pilehill gårdshotell, Skivarp.
Årets mataffär: Björks Ringsjön, Höör.
Årets dryckesproducent: Nordic Sea Winery, Simrishamn.
Årets matproducent: Vikentomater, Viken.
Årets evenemang: Vinfestival Smaka Svenska Viner, Kivik.
Årets butik: Hedentorps plantskola, Ängelholm.
Årets övernattning: Höörs Gästgifwaregård.
Årets kultur: Dag Hammarskjölds Backåkra, Kåseberga.
Årets mötesplats: Skissernas museum, Lund
Årets hållbara: Love Sofie, Höganäs.
Gå till toppen