Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Skjuta kan man göra på måltavlor istället

Anna-K. Lundberg pekar på skadeskjutningar och säkerhetsfrågor som argument för att stoppa jakten.Bild: Fredrik Sandberg / TT
Svar till Lisa Eliasson, Sydsvenskan 27 november.
Läs också Möjligheten att fälla ett djur är bara en liten del av det som lockar med jakt
Jakt är endast avsedd att döda och har inget med en naturupplevelse att göra. Att gå ut i skogen med avsikten att döda oskyldiga djur är en destruktiv handling som inte är värdigt den moderna människan. En naturupplevelse är att gå ut i skogen och se djuren levande, inte döda. På grottfolkens tid jagade man för överlevandets skull, det behöver vi inte göra idag. Jakten idag är bara till för dödandets skull och det är oacceptabelt att utsätta de vilda djuren för detta.
Många djur dör inte av första kulan utan blir skadeskjutna med ett utdraget lidande som följd. Vissa jägare borde inte hålla i ett vapen. Det har visat sig vara livsfarligt att vistas i skogen under jakttid. För bara några dagar sedan blev en joggare blev beskjuten och skadad. Att jägaren sedan avvek från platsen gör inte saken bättre.
De som har intresse för att skjuta kan istället uppsöka en skytteklubb där skjuts det på måltavlor istället för på oskyldiga djur. Det måste bli ett slut på detta grymma dödandet.

Anna-K. Lundberg

Malmö
Gå till toppen