Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Norge illa ute i EM

De regerande mästarna Norge gick på en stjärnsmäll mot Rumänien och går in i EM:s mellanrunda utan bonuspoäng. 23–31 var inte vad laget räknat med.

Norges Veronica Egebakken Kristinsen och Heidi Löke. Arkivbild.Bild: Christine Olsson/TT
– Vi är liksom inte i närheten ens. Vi vet vad de ska göra, men vi hänger inte med, säger mittsexan Heidi Löke till VG.
Rumänien hade inte besegrat Norge sedan år 2000, och i inledningen var matchen jämn. Men när Rumänien kunde gå från 8–8 till en halvtidledning på 18–12 var Norge ett slaget lag.
– Vi börjar bra, men klarar inte att hålla i det. Och när de rycker kommer vi inte ikapp och blir stressade, säger förbundskapten Thorir Hergeirsson.
Norge ligger sist i sin grupp inför mellanrundan och måste vinna samtliga sina matcher, samtidigt som flera andra resultat måste gå lagets väg. Rumänien och Nederländerna går in i det andra gruppspelet med maximala fyra poäng. Två av de sex lagen går till semifinalspel.
Tidigare under kvällen gick Tyskland som sista lag vidare till mellanrundan. Men det satt hårt åt innan tyskorna kunde besegra Tjeckien med 30–28 i Brest.
Tjeckisk seger hade inneburit att Tyskland skulle kunna åka ur EM. Matchens betydelse märktes på spelarna, och Tyskland låg en stund i första halvlek under med fem mål. Efter en stark tysk spurt stod det 16–16 i paus men spelet från båda håll var lika dåligt i andra halvlek innan Tyskland kunde dra ifrån och utan större dramatik vinna.
Gå till toppen