Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bush den äldre begravs vid hustrun

George|W|Bush klappade sin fars kista lätt efter ett tal under statsbegravningen i Washington på onsdagen.Bild: Alex Brandon/AP/TT
I Washington samlades utländska ledare och tidigare amerikanska presidenter för att närvara vid statsbegravningen för USA:s tidigare president George H W Bush.
Efter begravningen flögs kistan till Houston i Texas och under torsdagen kommer Bush den äldre att gravsättas vid sitt presidentbibliotek i College Station där hans hustru Barbara Bush och deras dotter ligger begravda.
Hans son George W Bush, även han tidigare president i USA, fick kämpa mot tårarna när han höll ett tal under begravningen i Washington på onsdagen.
– Han visade mig vad det innebär att vara en president som tjänar sitt land med integritet, som styr det med mod och som agerar med kärlek i hjärtat för medborgarna i sitt land, sade Bush och tillade:
– Han var född med två lägen – gasen i botten, sedan sova.
Republikanen George H W Bush var president mellan 1989 och 1993. Han avled i sitt hem i fredags, 94 år gammal.
Gå till toppen