Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Döms till åtta år fängelse för knivhugg

En man i 50-årsåldern döms av Skaraborgs tingsrätt till åtta års fängelse för mordförsök. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
En man i 50-årsåldern döms av Skaraborgs tingsrätt till åtta års fängelse för mordförsök.
Det var en natt i augusti som tre vänner träffades i en av männens lägenhet på en mindre ort i Skaraborg. Alla hade druckit alkohol. Den nu dömde mannen attackerade plötsligt den andre "som ett monster" och högg honom med en fällkniv nio gånger. Huggen träffade i vänstra sidan på halsen, i ryggen och mjälten, i bröstkorgen, i handen och på armen. Skadorna var livshotande.
Det har tidigare förekommit bråk mellan männen. Mannen nekar till mordförsök och hävdar att han inte haft uppsåt. Han säger i stället att han blivit provocerad och erkänner grov misshandel. Men rätten fäller honom för mordförsök. Han döms samtidigt för ett par mindre förseelser.
Gå till toppen