Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Limhamns kyrka lämnar Twitter efter kritikstorm

Limhamns kyrka skrev på Twitter att Jesus hade utsett klimataktivisten Greta Thunberg till en av sina efterträdare. Tweeten blev omstridd och nu väljer kyrkan att sluta twittra.

Limhamns kyrka har sedan 2014 ett populärt Twitterkonto. Men efter kritik mot en av deras tweets väljer nu kyrkan att sluta twittra.Bild: Foto: Adam von Gertten
”Kungörelse! Jesus från Nasaret har nu utsett en av sina efterträdare, nämligen Greta Thunberg”.
Så skrev Limhamns kyrka på Twitter den förste december. Reaktionerna lät inte vänta på sig.
”Peak vansinne. En svenskkyrklig församling firar förste advent genom att utse Greta Thunberg till Jesus efterträdare. Om inte kyrkan tar sitt eget budskap och sin historia på allvar – vem ska då göra det?” skrev den moderata politikern Ann Heberlein på Twitter.
Många höll med henne, medan andra tyckte det hela var kul satir. En av dem som försvarade Limhamns kyrka var Aftonbladets politiska chefredaktör Anders Lindberg:
”De som ogillar @Limhamnskyrka är nog inga vänner av Svenska kyrkan. De är dessutom tråkmånsar. Kyrkan behöver inte färre som vågar ta till okonventionella metoder för att nå ut med sitt budskap till människor. Det behövs fler. Håll ut!”
Men fem dagar efter den omstridda tweeten väljer nu Limhamns kyrka att sluta twittra.
”Har vi sårat någon ber vi om ursäkt, det har aldrig varit vår mening. Vår mening har varit att på vårt sätt tala om Jesus Kristus. Nu lämnar vi arenan. Tack för engagemang, glädje och debatt” skriver Jonas Persson, församlingsherde på Limhamns kyrka.
I ett mejl till Sydsvenskan skriver Jonas Persson att han inte har något mer att tillägga. ”Nej, jag vill inte kommentera. Det räcker så här” skriver han.
Gå till toppen