Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Färjestad upp i topp

Ett enda mål räckte. Efter 1–0 mot Luleå är Färjestad är ny serieledare i den jämna SHL-tabellen. – Det är skoj, men det är efter 52 omgångar som det är relevant, säger matchhjälten Markus Svensson.

Färjestads Gustav Rydahl och Daniel Viksten jublar. ArkivbildBild: Tommy Pedersen/TT
Det var upplagt för hockeyfest när seriens två bästa lag möttes i Karlstad. Men matchen bjöd på mer kamp och missade chanser än skönspel och publikfriande spel. Att en serieledning fanns i potten för det vinnande laget fick publiken mest ana sig till. Gustav Rydahls 1–0-mål i första perioden skulle stå sig matchen ut.
När Jens Westins skottpassning hittade Rydahl, som fångade upp pucken med skridskon och fick öppet mål hade det gått 12.36 av första perioden.
– Jag fick ett pass och det var ganska tomt framför mål och jag försökte vänta in läget där framme, sade Westin till C More.
1–0 till Färjestad och Luleå började jaga en kvittering. Eller?
Nog för att gästerna försökte, men skotten var lama, gick långt utanför eller nådde inte ens fram till Markus Svensson i Färjestadsmålet. Eller så kunde Svensson relativt enkelt rädda de 27 skotten. Svettigaste räddningen kom någon minut in i matchen, när Fredrik Styrman sköt, var helt fri från ett par meters håll.
– Vi gör en jäkla bra krigarinsats tycker jag, det är en tuff match. Det är skönt att vi får tre poäng i dag. Vi är ganska kalla framför eget mål och tvingar dem att skjuta från fel vinkel, sade Markus Svensson till C More.
Inte för att Joel Lassinantti i Luleås mål hade så mycket svårare att freda sitt mål. Färjestad var inte bara kalla framför eget mål, de var lika svala i anfallszonen.
Luleå gick in i tredje perioden med full fart, men den riktiga anstormningen kom aldrig, inte ens när Lassinantti med nästan två minuter kvar att spela lämnade kassen tom.
– Jag är otrolig besviken att vi inte får med oss några poäng från den här matchen, sade Luleås assisterande coach Henrik Stridh.
– Vi trummar på och tycker vi har chansen att vinna, men så är det ibland. Vi skulle kanske skjuta mer snarare än att söka en extra passning.
Färjestad tog i och med segern över serieledningen från Luleå, men Markus Svensson, som för andra gången i vinter höll nollan, tar tabellplaceringen med ro.
– Det är skoj att vara serieledare, men det är efter 52 omgångar som det är relevant.
Gå till toppen