Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fina draget – MFF-stjärnans autistiska söner designar nya årskortet

Behrang Safaris 7-åriga söner Emiliano och Leon har fått designa Malmö FF:s nya årskort. Tvillingpojkarna har autism och klubben vill på detta visa sprida kunskap om funktionshindret.
– När vi fick reda på att MFF ville engagera sig i det här blev vi jätterörda, säger Behrang Safari.

Behrang Safaris son Emiliano håller upp Malmö FF:s nya årskort, som han själv designat ihop med sin tvillingbror Leon.Bild: MFF.se
Det nya årskortet visar Emiliano och Leons handavtryck. Klubbmärket i ena hörnet har en pusselbit runt sig, vilket symboliserar autism.
MFF kallar det sitt "viktigaste årskortsmotiv någonsin".
– Vi försöker dela med oss av vår vardag och berätta hur fint det kan vara med olikheter. Ofta får man en bild av autism som något negativt. Den stämpeln vill vi försöka få bort, säger Behrang Safari till klubbens hemsida.
Läs också MFF Support vill sätta fokus på autism med kampanjen #lilatåg
Autism är en utvecklingsneurologisk funktionsnedsättning som påverkar hjärnans sätt att hantera information.
Behrang Safari och sonen Leon i färd med att designa MFF:s nya årskort.Bild: MFF.se
Autism kan innebära begränsningar i socialt samspel och kommunikation. Och visa sig genom upprepande beteenden och att man får specialintressen.
Behrang Safari har exempelvis berättat om sönerna fascination för de lila pågatågen.
– Det handlar också mycket om att nå ut till alla som är i en liknande situation som oss. Jag minns hur det var för oss när barnen fick diagnosen. Vi kände oss ensamma och visste inte vad som väntade. Jag hoppas att detta kan upplysa fler om vad autism är, säger Behrang Safari.
Läs också Malmös fotbollsstjärnor hyllade olikheten: ”Naturligt att ställa upp”
I ett tidigare avsnitt av MFF-podden har Behrang Safari berättat om sönernas autism. Och hur detta spelade en viktig roll när familjen bestämde sig för att flytta tillbaka hem från Basel.
Poddavsnittet med Behrang Safari kan du lyssna på i spelaren här nedan.
.
Gå till toppen