Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Debattinlägg: ”Folkbildningen har ett erbjudande. Använd oss när det gäller de många människor som behöver hitta ett nytt jobb.”

Folkbildningen i Skåne, som består av snart 20 folkhögskolor och 10 studieförbund, har relativt sett korta omställningsprocesser och stor erfarenhet av att möta olika målgrupper med olika behov. Det skriver Margareta Clarén, som är styrelseledamot i Sisam, Studieförbunden i Skåne i samverkan.

Ikea kapar 7 500 tjänster globalt. I Skåne är hundratals jobb hotade. Vi som arbetar med folkbildning kan och vill vara en del av de resurser som ser till att så många som möjligt kan fortsätta att vara delaktiga i arbetslivet, skriver Margareta Clarén.Bild: Emil Langvad
Den skånska arbetsmarknaden har under senhösten präglats av flera stora varsel: Baxter, ARM, Sony, Tetra Pak och nu senast Ikea varnar för att de drastiskt behöver dra ner på sin personal.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen