Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”Folkbildningen har ett erbjudande. Använd oss när det gäller de många människor som behöver hitta ett nytt jobb.”

Folkbildningen i Skåne, som består av snart 20 folkhögskolor och 10 studieförbund, har relativt sett korta omställningsprocesser och stor erfarenhet av att möta olika målgrupper med olika behov. Det skriver Margareta Clarén, som är styrelseledamot i Sisam, Studieförbunden i Skåne i samverkan.

Ikea kapar 7 500 tjänster globalt. I Skåne är hundratals jobb hotade. Vi som arbetar med folkbildning kan och vill vara en del av de resurser som ser till att så många som möjligt kan fortsätta att vara delaktiga i arbetslivet, skriver Margareta Clarén.Bild: Emil Langvad
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Den skånska arbetsmarknaden har under senhösten präglats av flera stora varsel: Baxter, ARM, Sony, Tetra Pak och nu senast Ikea varnar för att de drastiskt behöver dra ner på sin personal.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen