Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Franska stjärnan: "Hoppas Sverige är rädda"

Svenskorna vet om Frankrikes kapacitet på förhand. Om inte kan de studera fransyskornas överkörning av Danmark. – Jag hoppas att Sverige är rädda, säger kantstjärnan Siraba Dembele efter segern med 29–23.

Frankrikes vänstersexa Siraba Dembele i aktion mot Danmark. Hemmanationen vann med klara 29-23 och på lördag väntar Sverige i mellanrundan av handbolls-EM.Bild: Jonas Ekströmer/TT
Fransyskorna skickade ut en tydlig signal om vad som väntar för Sverige på lördag i mellanrundan av handbolls-EM i Nantes. Att de har världens bästa försvarsspel är känt sedan tidigare – mot Danmark visade hemmanationen upp en sylvass effektivitet offensivt. Frankrike svarade för 17 mål på 20 avslut under den första halvleken.
– Jag tror att det är en av de bästa matcherna vi spelat. Det var en helgjuten insats. Det var bra i både anfall och försvar, säger vänstersexan Siraba Dembele.
Dessutom räddade stjärnmålvakten Amandine Leynaud nästan hälften av danskornas skott och ledningen i paus var 17–11. Redan under den första halvleken började förbundskaptenen Olivier Krumbholz gå runt på sina stjärnor. I andra halvlek hade han luftat alla spelare och då behövde inte fransyskorna spela ut hela sitt register när slutresultatet skrevs till 29-23. Elva av 14 utespelare gjorde mål och åtta spelare var hundraprocentiga i sina avslut. Målbäst var mittnian Estelle Nze Minko.
Frankrike går därmed upp på fyra poäng i mellanrundans grupp 1. Poängen fransyskorna hade med sig sedan tidigare togs mot Montenegro (25–20). Mot Ryssland blev det förlust med 23–26.
Efter kvällens möte med Montenegro väntar Frankrike på lördag för Sveriges del. Mellanrundan avslutas sedan mot Ryssland på onsdag nästa vecka.
Gå till toppen