Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Försvarsskada oroar i EM – Hallagård tas in

Försvarsgeneralen Sabina Jacobsen har en lårskada, men anser själv att hon kan spela mot Montenegro. Landslagsledningen vill dock säkra upp försvarsspelet och skriver in Sävehofsspelaren Elin Hallagård i EM-truppen.

Sävehofs Elin Hallagård gjorde fem A-landskamper för Sverige hösten 2011. Nu har mittnian skrivits in i den svenska EM-truppen till mötet med Montenegro. Arkivbild.Bild: Adam Ihse / TT
Sverige gör ett byte i spelartruppen inför torsdagskvällens möte med Montenegro i EM:s mellanrunda. Högersexan Mathilda Lundström skrivs ut från truppen samtidigt som mittnian Elin Hallagård skrivs in.
"Det är en försiktighetsåtgärd från vår sida då vi haft skadekänningar på viktiga försvarsspelare. Om det skulle behövas kan Elin gå in och spela trea bakåt", säger förbundskaptenen Henrik Signell till handbollslandslaget.se.
Försvarsgeneralen och lagkaptenen Sabina Jacobsen har skadekänningar i ett lår och mot Polen spelade hon endast under matchens första 20 minuter. Jacobsen sade själv under onsdagen att hon ska kunna spela mot Montenegro.
Sävehofsspelaren Hallagård var inte uttagen till EM-truppen, men ansluter till landslaget under torsdagen. Hon har spelat fem landskamper i karriären. Alla spelades för sju år sedan, men nu får hon göra mästerskapsdebut.
"Jag var inte riktigt beredd på att få samtalet, men blev förstås jätteglad när Henrik (Signell) ringde. Ett EM är stort och det känns roligt att få representera Sverige", säger Hallagård.
Mästerskapsdebutanten Mathilda Lundström har inte spelat i EM men blir kvar i Nantes och kan skrivas in i truppen igen.
Gå till toppen