Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hiphopparen startar nytt kafé i centrum

Svedala får ett nytt kafé när den tidigare klädaffären vid Stortorget byggs om och blir ”Mr Java”.

Ännu är fönstret i den tidigare butikslokalen övertäckta: men innan jul hoppas Diego Fagnanai kunna öppna kaféet.Bild: Mats Amnell
Bakom satsningen står bröderna Diego och Daniel Fagnani. Diego bor i Svedala, är känd som hiphop-artist och har tidigare drivit ungdomsprojektet Hiphopkliniken. Daniel Fagnani är från Malmö.
Just nu pågår ombyggnaden av lokalen på Storgatan 12. Enligt Diego Fagnani är målet att öppna innan julhelgen.
– Vi kommer båda från en familj där nästan alla har drivit restauranger och kaféer i Italien och Argentina ända tillbaka på 1800-talet. Så här långt har vi målat och tapetserat. Innan vi öppnar ska vi sätta upp foton på väggarna från olika ställen som drivits av familjen, säger Diego Fagnani.
Tanken är att kaféet ska ha öppet från halv sex på morgonen till tidig kväll alla dagar i veckan. Målgruppen är bred.
– Vi vill skapa ett fräscht kafé och ta hit större städers fikakultur till Svedala. Morgonpendlaren ska kunna stanna till och ta kaffe och en macka innan man fortsätter in till Malmö. Elever från gymnasiet ska kunna sitta här och göra läxorna och umgås, säger Diego Fagnanai.
I lokalen låg tidigare kläd- och presentbutiken Marli. Enligt butikens Facebooksida stängdes butiken i slutet av november. Ägarna har nu som mål att hitta en mindre lokal och återuppta rörelsen igen framöver.
Diego och Daniel Fagnani.Bild: Privat
Gå till toppen