Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ingen lösning på hamnkonflikt

Fortsatt ingen lösning i Göteborgs hamn. Arkivbild.Bild: Björn Larsson Rosvall / TT
Hamnarbetarförbundet har avvisat Sveriges Hamnars bud om kollektivavtal, skriver arbetsgivarorganisationen på sin hemsida.
"Vi beklagar att Hamnarbetarförbundet avfärdar Sveriges Hamnars erbjudande om hängavtal till branschens kollektivavtal i enlighet med den modell som gäller på svensk arbetsmarknad”, skriver Joakim Ärlund, förhandlingschef på Sveriges Hamnar.
De återupptagna förhandlingarna under senhösten har därmed inte lett fram till någon lösning den här gången heller. Sveriges Hamnar säger sig dock stå till förfogande för fortsatta förhandlingar.
Den vid det här laget mångåriga konflikten har tidvis lett till stora störningar i Göteborgs hamn och har även medfört att Sverige är på väg att få en något ny modifierad strejklag.
Grunden till konflikten är att arbetsgivarna redan har ett rikstäckande kollektivavtal med LO-förbundet Transport och vill inte ha två olika avtal för samma arbete.
Gå till toppen