Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmös derbyhjälte: ”Har bra självförtroende där”

Johan Olofsson blev stor matchvinnare i Skånederbyt mot Rögle. Han satte hemmalagets mål under ordinarie tid och avgjorde sedan matchen på straff, 2–1.
– Starkt att vinna även när vi inte spelar på topp, sa han.

Johan Olofsson jublar med hemmafansen efter sitt avgörande på straff.Bild: PETTER ARVIDSON
Redhawks är SHL:s bästa lag i numerärt överläge och visade det med eftertryck när Mattias Sjögren åkte ut för en boarding 1.26 in på mittperioden.
Det tog bara tretton sekunder innan Johan Olofsson skickade in 1–0 med ett rappt skott i Justin Pogges högra kryss. Lars Bryggman skymde förtjänstfullt framför kassen.
– Tror inte målvakten såg någonting, det var bara för mig att prickskjuta, sa Johan Olofsson.
Men Rögle kan också spela powerplay och förra Panternspelaren Olle Liss satte 1–1 efter 8.30.
Resten av matchen blev en tät batalj med massor av utvisningar och lite ordnat spel, men med bra inställning inför storpublik på 11 650 åskådare.
– Tycker det hackar lite spelmässigt, men vi krigar på och kämpar. Inte så kontrollerat spel med puck idag, vi får slita för varje meter där ute på isen, menade Johan Olofsson.
Men när det gick till straffar så fanns där något extra hos hemmalaget som nästan alltid vinner i det utsatta läget.
Konstantin Komarek har satt sex av sex på senare tid och hade varit en given straffskytt, men fanns inte med i matchtruppen.
Då fick andra stiga fram och Marcus Sylvegård räddade spänningen när han satte Redhawks tredje straff sedan Simon Ryfors gett Rögle ledningen.
– Mackan är kylig där, när han måste hänga in den så göra han det, sa Johan Olofsson.
Själv hade han missat en, men fick chansen igen och avgjorde.
– Målvakten läste sönder min första straff och tog den ganska lätt i plocken. Men som tur var hade jag en reserv på andra. Jag var inte helt säker på vad jag skulle göra när jag åkte fram, men kollade hur han reagerade på min skottfint och han gick ju på den ganska hårt, så då var det bara att gå tillbaka till höger och då hade jag i stort sett tom kasse, berättade Johan Olofsson.
Straffskyttet har räddat många poäng åt Malmö Redhawks den här säsongen.
– Vi har bra självförtroende där och har många gubbar som både kan och vill lägga straffar. Det är en trygghet som vi har och det blir en konkurrenssituation också, ska du lägga straffar så ska du sätta dem också, sa Johan Olofsson.
Men hemmalaget drabbades också av ett bakslag när Nichlas Hardt tvingades avbryta matchen redan i matchinledningen efter en tuff tackling.
– En skada på nedre delen av kroppen som gör att han säkert missar de närmaste två matcherna, sa Redhawks tränare Peter Andersson.
Gå till toppen