Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Årets sämsta börsdag

Stockholmsbörsen rasade 2,8 procent – den sämsta handelsdagen i år. På de ledande Europabörserna var fallet ännu värre.

Stockholmsbörsen sjönk kraftigt. Arkivbild.Bild: Stina Stjernkvist/TT
Gripandet av kinesiska Huaweis finanschef på USA:s begäran bidrog till att världens börser nu backar för tredje dagen i rad.
För Stockholmsbörsen betydde det en blodröd handelsdag som blev årets allra sämsta. Det breda OMXS-indexet föll hela 2,8 procent.
Samtliga storbolag utom Ericsson handlades nedåt. Ericsson gynnades av nyheten om konkurrenten Huawei och steg 1,8 procent.
Bland dagens stora förlorare fanns Hexagon som får kraftigt sänkt riktkurs, från 630 till 430 kronor av Barclays. Aktien föll 5,6 procent.
Bilsäkerhetsföretaget Autoliv meddelar att man räknar med böter på cirka 1,8 miljarder kronor i samband med utredningen av EU-kommissionen kring konkurrenshämmande beteende inom EU. Aktien tappade 6,1 procent, lika mycket som gruvbolaget Boliden.
Flygbolaget SAS steg 4,2 procent efter att oljepriset sjunkit kraftigt.
På de europeiska storbörserna var det också dystra miner. CAC-index i Paris backade 3,3 procent, DAX-index i Frankfurt föll 3,5 procent och Londonbörsens FTSE-index gick ned 3,2 procent.
Rättad: I en tidigare version av texten uppgavs fel antal gripna Huaweichefer.
Gå till toppen