Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen ser likheter mellan rån i Lomma och Lund

Under den senaste veckan har ett stort antal rån anmälts i Lund. Polisen ser nu likheter mellan de rånen och rånet som inträffade i Lomma i måndags kväll.

Under helgen som gick anmäldes inte mindre än sex rån eller rånförsök i Lund. Vid flera av dem var rånarnas tillvägagångssätt detsamma: en grupp yngre män hotar rånoffret med kniv eller pistol och tvingar till sig kontanter, bankkort och kod.
Läs också Kvinna rånad i Lomma
Precis det var också var som hände när en kvinna rånades i Lomma centrum på måndagskvällen.
– Vi har kontakt med den som är förundersökningsledare i Lund och vi får uppgifter från varandra. Vissa rån i Lund har likheter med Lommarånet i det att man är en 4-5 stycken, att man hotar verbalt och med kniv och att man försöker komma över bankkort, säger Mikael Ramsbjer, utredare vid Polisen.
Enligt kvinnan som rånades i Lomma hann inga pengar försvinna från hennes konto innan hon spärrade kortet.
Polisen har nu skickat en förfrågan till banken för att se om någon försökt ta ut pengar från kortet efter att det spärrats.
– Många bankomater har kameraövervakning. Om vi får någon träff hos banken kan vi kolla på filmerna. Om vi kan få fram något signalement beror sedan på hur man agerat vid bankomaten, om man exempelvis varit maskerad, säger Mikael Ramsbjer.
Gå till toppen