Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

En död i militärflygolycka – fem saknas

Ett flygplan från den amerikanska marinen och en patrullbåt från den japanska kustbevakningen söker i området där två amerikanska flygplan kraschade.Bild: Kyodo News/Reuters/TT
En av de två amerikanska militärer som räddades efter vad som beskrivs som en olyckshändelse vid lufttankning utanför Japan har avlidit. Den andra personens tillstånd beskrivs som stabilt, uppger den amerikanska militären enligt nyhetsbyrån Reuters. Ytterligare fem personer saknas efter olyckan.
Det var ett stridsflygplan av typen F/A-18 från USA:s marinkårsbas Iwakuni i sydvästra Japan som skulle tankas av ett Herculesplan natten till torsdagen. Uppenbarligen kolliderade de två planen på något sätt och störtade i havet vid 02-tiden lokal tid.
Både japanska och amerikanska styrkor sattes in i sökandet. Först hittades en marinkårssoldat och några timmar senare ännu en.
I stridsflygplanet satt två personer, medan besättningen på tankningsplanet bestod av fem personer.
De Herculesplan USA använder för sådan lufttankning är samma typ av transportplan, med rötter i 1950-talet, som Sverige har ett antal av.
Gå till toppen