Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Snabbkoll på nattens nyheter

Misstänkt massaker på byggarbetare i Indonesien, Kina protesterar mot gripandet av en av Huaweis högsta chefer, fortsatt nedåt på Asiens börser – och nioåring i USA lyckades upphäva ett hundraårigt snöbollsförbud.

Misstänkt massaker på byggarbetare

Minst 16 kroppar har hittats, sedan indonesiska säkerhetsstyrkor gett sig ut för att undersöka uppgifter om en massaker på byggarbetare. Dådet skylls på rebeller i provinsen Papua.
Läs också Kroppar funna i indonesisk provins

Hög Huawei-chef gripen

Kina protesterar mot att en av Huaweis högsta chefer, på USA:s begäran, har gripits i Kanada. USA har flera utredningar i gång där företaget misstänks vara ett säkerhetshot.
Kina har framfört protester till såväl Kanada som USA, och "manat dem att omedelbart korrigera denna missgärning och återupprätta fröken Meng Wanzhous frihet", heter det i en kommuniké från Kinas ambassad i Ottawa.
Läs också Kina protesterar mot gripande av Huawei-chef

Fortsatt nedåt på Asiens börser

Bild: Shizuo Kambayashi
Hang Seng-index i Hongkong föll vid öppning 2,2 procent. Och i Tokyo var det nästan lika deppigt, minus 1,8 procent för Nikkei-index efter några timmars handel. Kompositindex i Shanghai och Shenzhen gick till en början ned med 0,7 procent.
Läs också Utförslöpa på Asiens börser

Nioåring vann 100-årigt snöbollskrig

Kastförbudet i Severance, Colorado, har gällt i nästan 100 år, och omfattat stenar och alla andra former av projektiler. Nu är det upphävt, efter en juridisk kamp av nioårige Dane Best.
– Dagens barn behöver anledningar att leka utomhus och vill kunna ha snöbollskrig som resten av världen, sade han till lokala medier.
Mot dessa argument hade den samlade vuxenvärlden noll och intet att invända, utan ordningsstadgan ändrades omedelbart.
Gå till toppen