Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Snöplig förlust för lag Hasselborg

Sverige förlorade överraskande inledningsmatchen i andra deltävlingen i curlingens World Cup i amerikanska Omaha. Mötet med Japan slutade 5–6 för de nyblivna europamästarna lag Hasselborg. – Det var en väldigt sur förlust, säger Anna Hasselborg.

Lag Anna Hasselborg. Från vänster Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer och Sofia Mabergs. "Vi hade ett riktigt bra läge att vinna matchen, men vi kunde inte riktigt knyta ihop säcken", säger Hasselborg.Bild: Janerik Henriksson/TT
Lag Hasselborg kom inte alls upp i det spelet som laget har i sig, enligt Hasselborg.
– Men vi var lite trögstartade efter EM. Men efter en sådan här förlust kommer vi absolut att komma upp på tårna igen, säger hon
Matchen såg ut att gå svenskornas väg och lag Hasselborg hade två poängs ledning inför sista omgången. Men Japans lag Satsuki Fujisawa kom tillbaka.
– Vi hade jättebra läge att vinna matchen. Men så gör vi några sämre stenar så de får en möjlighet att ta en trea i sista. Det var en väldigt snöplig förlust, säger Anna Hasselborg.
I morgon väntar möte mot Kina. En måstematch.
– Man har inte råd att förlora så mycket mer än en match. Nu är det verkligen bara att fokusera på vårt eget spel och komma upp på den nivå vi brukar ligga på. Och se till att vinna resterande så att vi kan ta oss till final.
I de övriga matcherna besegrade Kanada Ryssland med 7–5, USA vann mot Sydkorea med 9–5 och Skottland utklassade Kina med 7–1.
Gå till toppen