Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dödligt bombdåd i iransk hamnstad

Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif. Arkivbild.Bild: Salvatore Di Nolfi/AP/TT
Flera människor miste livet och tiotals skadades när en bomb detonerade nära en polisstation i hamnstaden Chabahar i Iran. Staden ligger i den oroliga provinsen Sistan-Baluchistan och regeringen pekar ut terrorister med utländskt stöd.
"Utländskt stödda terrorister dödar & skadar oskyldiga i Chabahar. Som vi har klargjort tidigare kommer inte sådana brott att förbli ostraffade", skriver utrikesminister Mohammad Javad Zarif på Twitter.
Flera källor talar om en att en självmordsbombare i bil utförde attacken. Uppgifterna om antalet offer varierar mellan två och tre dödade och 24–40 skadade.
Sistan-Baluchistan har länge härjats av oroligheter med koppling till både narkotikasmuggling och separatistiska sunnimuslimska grupper, som anser sig diskriminerade i det shiamuslimskt dominerade Iran.
Teheran har flera gånger pekat ut sunnitiska grannländer för att stödja attacker i Iran.
Gå till toppen