Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Två svenska ryttare i Top 10-finalen

Hoppningens världsstjärnor är samlade i Genéve och tävlar om tunga titlar och stora prispengar. Peder Fredricson och Henrik von Eckermann är svenskarna i fredagskvällens Top 10-final. Båda inledde meetinget med topplaceringar.

Peder Fredricson hoppar Top 10-finalen i Genéve.Bild: Nils Petter Nilsson/TT
Von Eckermann matchade VM-hästen Mary Lou i kvällens 1,55-hoppning medan Fredricson gav All In ett rejält test inför kommande uppgifter i världscupen.
Båda tillhörde de tio ekipage som var felfria i grundomgången och nådde omhoppning. Där nollade von Eckermann igen som en av fyra ryttare.
Men han var för långsam för att rå på vinnaren, tysken Daniel Deusser, samt belgaren Pieter Devos och Simon Delestre från Frankrike. Von Eckermann slutade fyra, precis före Fredricson som var snabbast av de ekipage som fick ett nedslag.
Ett kvitto på att han och mästerskapshästen All In hittat gammal god form tillsammans.
– Min plan är att All In ska gå i världscupen i London (kort före jul), sade Fredricson till TT i samband med hästshowen i Friends arena förra helgen.
De tio bästa på världsrankingen gör upp om den prestigefyllda titeln i Top 10. Det är 18:e gången tävlingen avgörs och sedan några år är den tillbaka i Genéve. Sverige har stått som arrangör en gång, i samband med hästhowen i Globen 2013.
Fredricson och von Eckermann är numera etablerade på tio-i-topp-listan, något som är mycket gynnsamt för svensk hoppning eftersom det garanterar tre startplatser i världcuptävlingarna.
Nu får de chansen att hoppa om riktigt stora prispengar.
– Man har kämpat ett år för att komma in i och hålla sig kvar i den här finalen, säger von Eckermann till Ridenews.
Ingen svensk har lyckats vinna Top 10.
På söndag väntar dessutom GP-hoppningen, som är en av fyra hoppningar i Rolex Grand Slam. Övriga är Aachen, Spruce Meadows och ‘s-Hertogenbosch. Hittills är det bara britten Scott Brash som lyckats vinna samtliga tävlingar.
Fakta

De hoppar i Top 10-finalen

Harrie Smolders, Nederländerna

Steve Guerdat. Schweiz

Henrik von Eckermann, Sverige

Marcus Ehning, Tyskland

Mclain Ward, USA

Peder Fredricson, Sverige

Daniel Deusser, Tyskland

Martin Fuchs, Schweiz

Ben Maher, Strobritannien

Niels Bruynseels, Belgien

Gå till toppen