Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tyska kristdemokrater längtar efter nystart

Eran Angela Merkel närmar sig sitt slut. Och det är förändring som står högst upp på prioritetslistan när de tyska Kristdemokraterna samlas för att utse hennes efterträdare, enligt Tysklandsexperten Thomas Sommerer.

Friedrich Merz (till höger) och Annegret Kramp-Karrenbauer (till vänster) finns bland förhandsfavoriterna när det gäller partiledarposten i CDU. I mitten syns också kandidaten Jens Spahn.Bild: Jan Woitas/AP/TT
Efter 18 år som partiordförande har det blivit dags för Tysklands förbundskansler Angela Merkel att kliva åt sidan, sedan hon meddelat att hon inte ställer upp för omval. Omkring tusen delegater kommer till partikongressen i Hamburg där man på fredagen väntas välja en ny ledare för Kristdemokraterna (CDU). Den personen kommer sannolikt även att bli Tysklands nästa förbundskansler.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen