Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

170 bostäder på gång vid parken i Hjärup

Arbetet inför att sätta igång med den tredje etappen av Åretruntbyn i Hjärup är i full gång. Nu har kommunstyrelsen gett grönt ljus för markköp till två av bolagen som vill bygga bostäder i området.

Bostäderna som det nu planeras för kommer att ligga intill parken i Hjärup.Bild: Staffanstorps kommun
Arbetet med bostadsområdet Åretruntbyn i nordöstra Hjärup har varit igång ett tag.
Nu fortskrider arbetet med att bygga den tredje etappen, som kommer att bestå av totalt 170 bostäder – en blandning av hyresrätter, bostadsrätter och villor. De kommer att ligga i anslutning till Hjärups park.
– Det blir bland annat radhus som har lägenheter ovanpå sig, det kommer att bli intressant, säger kommunens plan- och exploateringschef Karolina Gnosspelius.
Kommunstyrelsen gav nyligen grönt ljus för två av bolagen att köpa mark på området i syfte att bygga bostäder. För två andra företag är markanvisningsavtal tecknade.
Om ungefär ett år är det sedan tanken att själva bostadsbyggandet ska kunna komma igång.
– Innan dess ska vi bygga gator och avlopp, säger Karolina Gnosspelius.
2021 tror hon sedan att bostäderna kan stå klara. Men bostadsprojektet är inte slut där: fortfarande väntar etapp fyra, som bland annat innefattar planer på en livsmedelsbutik och en bensinstation.
Gå till toppen