Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

79-åring döms till fängelse för misshandel med kratta

Bråket om en uppfart urartade när en 79-årig man slog sin granne i huvudet med en lövkratta och högg mot honom med en kniv. Nu döms han till fyra månaders fängelse.

Lövkrattan gick sönder av slagen.Bild: Polisen
Grannarnas konflikt om tomtgränsen mellan deras hus i Höllviken har pågått i flera år. Den ene, en 79-årig man, har enligt domen irriterat sig på att hans granne ofta kör in på hans sida av uppfarten.
I november förra året urartade situationen då hans granne kom körandes hem till bostaden med flera andra familjemedlemmar i bilen. För att backa in på uppfarten behövde grannen korsa tomtgränsen ett par gånger. Vid tillfället höll 79-åringen enligt domen på att kratta löv i trädgården.
79-åringen gjorde flera utfall mot grannen med kniven, som togs i beslag i samband med misshandeln.Bild: Polisen
När sällskapet lämnade bilen berättar grannar i förhör med polisen att 79-åringen slog honom flera gånger med räfsan. Ett av slagen gav honom ett jack i huvudet.
Bråket ska sedan ha kulminerat när 79-åringen tog upp en kniv och gjorde flera utfall mot sin granne, utan att träffa.
Nu döms 79-åringen för misshandel och försök till misshandel. Straffet blir fyra månaders fängelse. Han ska också betala 7 700 kronor i skadestånd till sin granne.
Gå till toppen