Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Alice Boman och Hey Elbow klara för Dream Music

Malmöartisterna Alice Boman, Hey Elbow och Solar är tre av akterna som kommer att uppträda på nästa års morgonfestival Dream Music i Malmö Live Konserthus.

Alice Boman.Bild: Tom Wall
Hösten 2017 var Dream Music en mörk tolvtimmarsfestival med dronemusik i olika former. Februari 2019 förvandlas Dream Music till sex timmar lång morgonfestival med ljus och en annan musikalisk inriktning.
Sedan tidigare var det klart att festivalens konstnärliga ledare Nathan Larson själv ska uppträda tillsammans med orkestern Subchamber Ensmble som han grundat med cellisten Gerda Holmquist. Nästa års Dream Music gör Larson dessutom tillsammans med duon Wildbirds & Peacedrums och det enda andra namnet som var klart sedan tidigare var japanska slagverkaren Mika Takehara.
Nu har dock ytterligare sex namn lagts till festivalprogrammet, varav fyra av dem är svenska:
* Malmösångerskan Alice Boman.
* Malmötrion Hey Elbow
* Jazzsångerskan Sofia Jernberg.
* Malmöduon Solar.
Från andra sidan sundet hämtas två danska musiker som bägge är medlemmar i bandet Choir of Young Believers (kända för signaturmelodin till ”Bron”):
* Danska altsaxofonisten Sonja Labianca.
* Danska cellisten och sångerskan Cæcilie Trier.
Dream Music Two äger rum lördagen den 16 februari och pågår mellan klockan 08 och 14.
Gå till toppen