Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Brynäs vill dra sig ur SHL:s nya spelavtal

Brynäs öppnar för att lämna SHL:s centrala spelavtal.Bild: Janerik Henriksson/TT
Brynäs öppnar för att inte skriva på ett nytt sponsoravtal med ett spelbolag som SHL sponsras av. Det säger Johan Cahling, klubbens direktör för hållbarhet och varumärkesutveckling, till Dagens Industri.
Nuvarande avtal löper ut efter säsongen.
– Vi är beredda att avstå pengar i ett centralt avtal och har talat med flera av våra största partners för att tillsammans med dem arbeta fram en alternativ lösning. Om det kan vara en affär att tacka nej till spelpengar? Hela världen går mot hållbarhet och alla starka varumärken går åt det hållet och därmed också deras sponsring, säger Cahling till DI,
OS-guldmedaljörerna Charlotte Kalla, längdskidor, och Hanna Öberg, skidskytte, har tidigare berättat att de tackat nej till att göra reklam för spelbolag. Sarah Sjöström, simning, är däremot en av frontfigurerna för ett.
Gå till toppen