Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Edwall Insulander efterträder Ramberg

Advokat Mia Edwall Insulander blir ny generalsekreterare för Advokatsamfundet.Bild: Micke Lundström/TT
Nu är det klart att det är Mia Edwall Insulander som ska efterträda Anne Ramberg som generalsekreterare för Advokatsamfundet.
"Att vara generalsekreterare i Advokatsamfundet är ett av de viktigaste uppdragen i det svenska rättssamhället. Vi i styrelsen är mycket glada över att Mia är beredd att ta sig an uppgiften", säger Advokatsamfundets ordförande Christer Danielsson i ett pressmeddelande.
Danielsson pekar på att Edwall Insulander har "lång erfarenhet av praktiskt juridiskt arbete och engagemang i samfundsfrågor" samt har en stor medievana.
Beslutet att utse henne togs vid ett styrelsemöte på fredagen.
"Jag ser mycket fram emot möjligheten att på heltid få arbeta med de viktiga frågor som Advokatsamfundet hanterar. Det gäller både uppgiften att tillvarata advokaternas yrkesintressen och att försvara rättsstatliga värden", säger Mia Edwall Insulander i en kommentar.
Anne Ramberg går i pension till sommaren efter 19 år som generalsekreterare.
Gå till toppen