Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fortsatta studentprotester i Albanien

Albaniens premiärminister Edi Rama. Arkivbild.Bild: Ronald Zak/AP/TT
Tusentals albanska studenter samlades under fredagen för en fjärde dag av protester med krav på lägre terminsavgifter, mer pengar till utbildning och förbättrade anläggningar på universiteten.
Den största demonstrationen har hållits i huvudstaden Tirana med mindre protester i städer som Korca, Elbasan och Durres.
Studenternas vrede eldades på efter ett regeringsbeslut om att införa avgifter för studenter som behöver göra om prov. Efter flera dagar av protester har regeringen dock återkallat beslutet, men studenterna har fortsatt demonstrera.
"En ungdom som inte protesterar är en död ungdom", skanderade demonstranterna utanför utbildningsdepartementet i Tirana.
Premiärministern Edi Ramas inlägg på Facebook tidigare i veckan väckte stor ilska då han skrev att skattebetalarna får stå för notan för de studenter som inte klarar sina prov. På torsdagen försökte Rama däremot belysa alla investeringar inom utbildning som är på gång.
Gå till toppen