Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hallagård fick avbryta bullbaket för EM-spel

Mitt i bullbaket fick hon frågan om spel i handbolls-EM. En kvart före EM-mötet med Montenegro fick Elin Hallagård även beskedet att hon skulle spela.
– Jag blev jätteförvånad, säger 29-åringen, som fick rött kort i sin mästerskapsdebut.

Elin Hallagård blev blixtinkallad till EM-truppen när Sverige hade skadebekymmer. Hon fick även spela direkt mot Montenegro när lagkaptenen Sabina Jacobsen inte kunde spela på grund av en ljumskskada.Bild: Jonas Ekströmer/TT
Sävehofspelaren Elin Hallagård skulle till att baka när hon fick samtalet från Sveriges förbundskapten Henrik Signell. Frågan var enkel: kan du komma och spela handbolls-EM?
– Då var det bara att slänga den där lussekattsdegen och åka till Frankrike, säger Hallagård och skrattar.
Förutom spel i SHE-laget Sävehof är hon även mammaledig. En hel dels pusslande med sambon krävdes således för att kunna tacka ja till Signells fråga. Hon anslöt till truppen vid elvatiden på matchdagen. Ungefär en kvart före avkast mot Montenegro i EM:s mellanrunda fick 29-åringen även beskedet att hon skulle spela från start i försvaret när lagkaptenen Sabina Jacobsens ljumske inte höll.
– Det trodde jag inte. Jag blev jätteförvånad, men det var ju en kul utmaning, säger hon och fortsätter:
– Vi spelar ju ändå i Champions League med Sävehof och det är väl lag som är i ungefär samma klass. På så sätt var det väl inget som var helt nytt, men det känns ju extremt ovanligt att ha på sig en blågul tröja.
Hallagård har gjort fem A-landskamper tidigare, men det var sju år sedan och ingen av dem var under ett mästerskap. Själv tyckte hon att samarbetet i försvaret funkade hyfsat med sina nya landslagskamrater.
– Jag tror dock att det sprider sig en otrygghet när man har in en spelare som man aldrig ens har tränat ihop med. Jag gjorde vad jag kunde, säger hon efter 28–30-förlusten mot Montenegro.
Några gånger hängde hon även med i anfallen och totalt blev det drygt 28 minuters speltid. När matchklockan i Hall XXL i Nantes visade 47.40 drog hon dock på sig sin tredje tvåminutersutvisning i matchen, fick rött kort och var tvungen att lämna banan. Ett felaktigt byte blev det sista Hallagård gjorde i sin mästerskapsdebut.
– Det är ju klassikt. Man är rookie och kommer in och vet inte hur många det ska vara på planen. Nä, men det var klantigt, säger Elin Hallagård.
Gå till toppen