Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Hos oss byggs det många hyreslägenheter

Staffanstorps kommun är en av de skånska kommuner där det byggdes flest bostäder under det gångna året, skriver Staffan Linde (M).Bild: Bengt Arvidson
Svar till Gertrud Anljung, Sydsvenskan 7 december.
Läs också Skånekommunerna tävlar om vilken som är värst
Gertrud Anljung har onekligen dragit beslutet om försäljningen av en fastighet långt mycket längre än vad styrelsen i Staffanstorpshus AB har gjort. Beslutet är att sälja denna fastighet och inget mer.
Fastigheten i sig består av 23 smålägenheter som idag används och fungerar som äldreboende. Dessutom finns ett gemensamt kök på varje våningsplan.
I skrivande stund byggs inte mindre än tre nya äldreboenden i kommunen. När dessa är färdigställda till våren 2019, kommer lägenheterna på Pilegården att stå tomma.
Att tro att de direkt skulle kunna fungera som hyresrättslägenheter, utan omfattande fysiska förändringar, visar på okunskap.
Dock skulle en ny fastighetsägare kunna konvertera byggnaden till hyresrätter. Kommunen saknar dock den möjligheten, eftersom vi saknar en förvaltning för bostadslägenheter och det vore knappast lönsamt att bygga upp en dylik sådan för enbart 23 smålägenheter.
Det råder mycket riktigt bostadsbrist, och det i stort sett i hela landet. Inom Staffanstorps kommun planeras och uppförs just nu ett stort antal lägenheter, både i hyresrätts- och bostadsrättsform. Idag har vi ungefär dubbelt så många hyresrätter som bostadsrätter inom kommunen. Staffanstorps kommun är en av de skånska kommuner där det byggdes flest bostäder under det gångna året. Det verkar Anljung ha missat i sin iver att raljera.

Staffan Linde (M)

Styrelseordförande Staffanstorpshus AB
Gå till toppen