Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kalla om besvikelsen: Ingen rättvis bild

Besvikelsen efter fjärdeplatsen i jaktstarten i Lillehammer har lagt sig. Charlotte Kalla är redo för helgens världscuptävlingar i Beitostølen.
– Jag hoppas att det kommer att vara en pigg kropp i morgon, säger skidstjärnan.

Charlotte Kalla kommer laddad till Beitostølen.Bild: Tore Meek/NTB Scanpix/TT
Det var med sammanbiten min och tårar i ögonen som Charlotte Kalla tog sig genom intervjuområdet sedan hon gått från ledningen i starten till att hamna utanför prispallen i söndagens lopp – efter Therese Johaug, Ebba Andersson och Ingvild Flugstad Østberg.
– Då hade det bara passerat några minuter sedan jag gått i mål och det gav verkligen ingen rättvis bild, innan jag hunnit samla mig, säger hon.
Nu är hon inte missnöjd längre.
– Nej, jag är väldigt nöjd med min säsongsinledning. Jag gav det jag hade för dagen och det var tre andra tjejer som åkte otroligt bra.
Kalla har anledning att vara nöjd med sin säsongsinledning. I den svenska premiären i Bruksvallarna blev det en förstaplats och en andraplats. I världscuppremiären i finländska Ruka kom hon tvåa efter Therese Johaug och i den senaste helgens minitour i Lillehammer blev det en tiondeplats i sprint, en tredjeplats på 10 km (efter Johaug och Andersson) och sedan en fjärdeplats i jaktstarten samt i minitouren totalt.
Totalt ligger Kalla trea i världscupen efter Johaug och Andersson.
– Det var fint att få bra tävlingar i Bruksvallarna och komma in i rutinerna. I Ruka fick jag till ett lopp med bra känsla. Och det var superskoj med minitouren med alla olika distanser och det blev verkligen rafflande med en tät jaktstart. Jag är också nöjd med hur jag hanterade sprinten och den individuella tian (10 km).
Hon säger att det är slitsamt att köra en minitour med tre tävlingsdagar och att hon under veckans träningspass känt sig ömsom pigg i kroppen, ömsom trött.
– Jag hoppas att jag kommer att vara pigg i kroppen i morgon, att jag tränat smart de här dagarna. Sen får vi se om jag kunnat behålla formen som jag haft i början av säsongen.
Det väntar 15 km i fri stil på lördagen i den norska skidmetropolen.
– För mig handlar det då om att dela upp banan i partier och inte tänka att jag ska uppför den här stigningen två gånger till, det blir viktigt att försöka hålla trycket i åkningen och se till att få återhämtning i de partier som bjuder in till det, säger Kalla.
Fakta

Charlotte Kalla

Född: den 22 juli 1987 i Tärendö.

Klubb: Piteå Elit.

Främsta meriter: Nio OS-medaljer, varav tre guld. Tolv VM-medaljer, varav två guld.

Utmärkelser: Jerringpriset 2008, Victoriastipendiet 2010, Bragdguldet 2014.

Individuella världscupsegrar: 12 stycken.

Världscupen 2018–19: Ruka: tvåa 10 km (k). Lillehammer: tia sprint, trea 10 km (f), fyra jaktstart och totalt i minitouren.

Gå till toppen