Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lettland valde Sverige till EM-partner

På onsdag lottas EM-slutspelet i basket. Men redan nu är det klart att det svenska landslaget får spela sitt gruppspel i Lettland.

Svenskorna får spela EM i Lettland nästa år. Arkivbild.Bild: Erik Simander/TT
Värdnationerna Lettland och Serbien har fått välja varsin partnernation, och Lettland valde Sverige.
"Vi delar historia, de har mästerskapserfarenhet och arbetar aktivt med sina fans", säger Lettlands förbundsordförande Valdis Voins i ett pressmeddelande.
Svenska basketbollförbundets generalsekreterare Johan Stark säger att man är stolt över att bli vald till partnerland av Lettland.
"Som många vet spelade flyktingar från Lettland en stor roll i uppbyggnaden av basket i Sverige. Och dambasket växer snabbt i världen och i Sverige, vi har sett flera publikrekord på kort tid det senaste året bara. Vi och de svenska fansen kommer att göra vårt bästa för att skapa en magisk stämning i Riga och naturligtvis ska vi vinna några matcher också!", säger Stark.
Lettland och Serbien arrangerar matcherna i två grupper vardera. Sverige spelar i den grupp som inte Lettland spelar i. Serbien har valt Slovenien som partnerland. EM spelas den 27 juni till 7 juli nästa år. Sverige spelar gruppspelet och eventuellt en åttondelsfinal i Riga. Kvartsfinaler, semifinaler och final avgörs i serbiska Belgrad.
Gå till toppen