Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Libertadores-seger ges inte till Boca

Här på arenan Santiago Bernabeu i Madrid, ska finalmatchen i sydamerikanska Copa Libertadores spelas i helgen.Bild: Paul White/AP/TT
Argentinska Boca Juniors tilldelas inte finalsegern i Copa Libertadores, som man begärt från det sydamerikanska fotbollsförbundet Conmebol.
Conmebol avslår som väntat begäran, men Boca Juniors har tidigare sagt att man i så fall kommer att överklaga till Idrottens skiljedomstol (Cas).
Boca ville tilldelas titeln sedan returmötet skjutits upp vid två tillfällen, till följd av att motståndarlaget River Plates supportrar attackerat Boca Juniors spelarbuss. Conmebol beslutade då att matchen i stället ska spelas i Madrid i Spanien på söndag, för att avgöra vem som tar hem titeln.
Den första finalen, på Boca Juniors hemmaplan, slutade 2–2. Segraren i turneringen får en plats i klubblags-VM i Förenade Arabemiraten, som börjar nästa vecka.
Rättad: I en tidigare version av artikeln stod fel namn på laget Boca Juniors i första meningen.
Gå till toppen