Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lund lockar med fritt inträde i hett derbyt

En duell mellan elitseriens poängkungar och en stor publikfest. Så vill Lunds VK uppleva lördagens derby.
– Vi hoppas på bra tryck i idrottshallen, säger Lunds VK:s klubbchef Stefan Sjöström.

Lunds spelande tränare Faeez Alloush i ett taktiksnack med lagkamraterna tidigare i höst.Bild: MATHILDA AHLBERG
Elitseriens två poängkungar ska gå en tungviktskamp i Lund på lördag.
Spikern Faeez Alloush är en klart bidragande del i att Lunds VK i år lämnat bottenstriden och nu kan blicka mot övre halvan av elitserien. Laget ligger sexa i tabellen och årets nyförvärv, den spelande tränaren, leder för tillfället elitseriens poängliga med 245 poäng.
– Han har varit fantastisk på planen och är även en stor pådrivare vid sidan av. När han levererar som han gjort så skapar han också utrymme för våra unga spelare, säger Stefan Sjöström.
– Vi har en bra känsla i laget just nu med mycket positiv energi från den senaste matchen där det mesta fungerat, säger Faeez Alloush som kommer till derbyt efter två raka segrar.
Hos dagens motståndare, tabellfyran Örkelljunga, finns litauern Tomas Vilimas som skuggar Faeez Allush i poängligan på 234 poäng.
– Det är också en mycket betydelsefull spelare som håller en mycket hög nivå, säger Stefan Sjöström.
En seger i derbyt skulle få stor betydelse för Lund. Det har gjort att man försöker mobilisera ett stort hemmatryck med fritt inträde till derbyt.
Vanligtvis lockar elitseriematcherna runt 150 åskådare till hemmamatcherna i idrottshallen, men med lördagens punktinsats där man legat på klubbens medlemmar extra mycket och försökt marknadsföra matchen lokalt tror man på att mångdubbla publiksiffran.
– Vi hoppas på att det kan bli en riktig volleybollfest. Skulle vi kunna tre eller fyrdubbla publiken vore det kul om det kan bli ännu mer vore det fantastiskt. Med bara några hundra så kan vi hoppas på att få till ett bra tryck i idrottshallen, säger Stefan Sjöström.
Gå till toppen