Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

MFF:s ordförande Håkan Jeppsson är död

MFF:s ordförande Håkan Jeppsson har hastigt avlidit i en ålder av 57 år. En stor profil inom den svenska fotbollen och inom näringslivet är borta.

Håkan Jeppsson utanför (dåvarande) Swedbank Stadion för två år sedan.Bild: PETTER ARVIDSON
Anders Pålsson blir tillförordnad ordförande i Malmö FF. Beslutet togs av styrelsen på ett sammanträde under fredagen.
Håkan Jeppsson valdes in i MFF:s styrelse 2004 och blev MFF-ordförande 2010. Då efterträdde han Bengt Madsen på posten. Under Jeppssons år som ordförande har MFF spelat hem fyra SM-guld och varit framgångsrikt i Champions League.
Det planerade medlemsmöte som skulle ha hållits den 10 december flyttas till måndagen den 14 januari klockan 18:30 i Restaurang 1910 på Stadion.
Kommentarerna från MFF-håll var knapphändiga.
"Beskedet om Håkans plötsliga bortgång kom som en chock för alla i hans närhet. Vi såg fram emot att tillsammans fortsätta föra Malmö FF vidare. Nu uppfylls vi av sorg och minns hans oräkneliga gärningar och stora engagemang för föreningen. En älskad kollega, ledare och medmänniska har gått ur tiden. Vila i frid, förklarade Malmö FF i ett pressmeddelande.
En minnesplats för Håkan Jeppsson med möjlighet att skriva i kondoleansbok kommer att finnas på MFF-museet, Stadion ingång 51, lördag 8 december 10:00–18:00 samt söndag 9 december 10:00–18:00.", skriver MFF på sin hemsida.
Jeppsson var även ett aktat namn i näringslivet som koncernchef för Inwido AB där han suttit i koncernledningen sedan 2009. Huvudkontoret är placerat i Malmö och Inwido är en av Europas största leverantörer av fönster och dörrar.
– Det är med stor chock och sorg vi idag har tagit emot detta tragiska besked, säger Georg Brunstam, styrelseordförande i Inwido AB i ett pressmeddelande.
– Saknaden efter honom kommer att bli mycket stor inom Inwido, både på det personliga och det professionella planet. Håkan har byggt upp en stark organisation inom Inwido med många ytterst kvalificerade chefer, säger Georg Brunstam.
I unga år var Håkan Jeppsson en framgångsrik bordtennisspelare i IK Pallas innan han började engagera sig i MFF.
Håkan Jeppsson var med om att skapa det moderna Malmö FF med egen arena och stora sportsliga framgångar.
– Ett fruktansvärt besked. Det är allt jag kan säga nu, säger Bengt Madsen som var ordförande i MFF före Håkan Jeppsson.
Gå till toppen