Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nästa år börjar ombyggnationen av Löddesnässkolan

Under 2019 ska Löddesnässkolan i Bjärred få en skolmatsal och nya slöjdsalar. Nu finns även planer på en ny multiplan där eleverna kan leka på rasterna.

Löddesnässkolan är idag den enda skolan i Lomma kommun som inte har en matsal, utan där eleverna får äta sin lunch i klassrummen. Nästa år ska man ändra på det och en matsal ska byggas i de nuvarande slöjdsalarna.
Samtidigt ska nya slöjdsalar byggas. Eftersom de kommer att behöva byggas på den multiplan som finns vid skolan idag finns nu ett förslag från förvaltningen om att en ny plan med gummiasfalt och sarg ska byggas.
”Löddesnässkolans utemiljö består bara av plana asfaltsytor. Skolan använder parkmiljön runt skolan, men utbudet för elever i åk 4-6 är torftigt, särskilt under vinterhalvåret då de inte kan använda gräsytor för fotboll (gräset slits bort när det blir blött”, skriver man i den förfrågan om en förstudie för den nya multiplanen som nu lämnats in.
Totalt finns idag 13,5 miljoner kronor avsatta i 2019 års budgeten för ombyggnationen av skolan, vilket också inkluderar en upprustning av skolköket.
Gå till toppen