Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

"Skavlan" ska sändas på lördagar – i Norge

Tittarna sviker "Skavlan" och i Norge byter man därför sändningsdag från fredag till lördag. Men i Sverige fortsätter man att sända den svensk-norska talkshowen på fredagar.

I Norge sviker tittarna den svensk-norska talkshowen "Skavlan". Norska TV2 flyttar därför programmet från fredagar till lördagar. Men i Sverige är det fortfarande fredagar som gäller.Bild: Maja Suslin / TT
Norske programledaren Fredrik Skavlans självbetitlade talkshow "Skavlan" sänds som bekant både i Sverige och i Norge, och sedan flera år tillbaka sänds showen samma dag och samma tid i båda länderna. Men under hösten har den norska publiken svikit "Skavlan", tittarsiffrorna har sjunkit och programmet som sändes 30 november hade enligt Nettavisen en bottennotering på 183 000 norska tittare.
– Tittarsiffrorna i Norge har under hösten inte varit tillfredsställande, därför flyttar vi nu "Skavlan" från fredagar till lördagar, säger norska TV2:s kanaldirektör Trygve Rønningen i ett pressmeddelande.
Att tittarna har svikit menar Rønningen beror på att norska TV2 sänder tre talkshower på fredagskvällarna, det tycks vara en talkshow för mycket för tittarna och därför flyttar man "Skavlan" till lördagar.
Men i Sverige kommer man även i framtiden att kunna bänka sig framför "Skavlan" på fredagskvällar, precis som man har kunnat göra sedan starten 2009.
– Våra sändningstider för "Skavlan" står fast, vad som händer i Norge påverkar inte oss i Sverige, meddelar SVT:s pressavdelning.
"Skavlan" har säsongspremiär i Norge lördag 12 januari.
Gå till toppen