Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lindholm hetast av målsvenskar: "Nytändning"

Flera svenskar är heta framför mål i NHL-ishockeyn. Hetaste av dem alla? Calgarys Elias Lindholm som sänkte Minnesota med två mål i 2–0-segern på hemmais.
– Har fått en liten nytändning och funnit mig väl tillrätta i stan och laget, säger han till Aftonbladet.

24-åringen från Boden lämnade Carolina inför den här säsongen och har nu gjort fyra mål på Calgarys tre senaste matcher. Med sina totalt 15 mål är Lindholm, som vann SM-guld med Brynäs 2012, näst bäste svenske målskytt i NHL efter Gabriel Landeskog.
– Det är lite lättare nu också. I Carolina blev det ofta lite ryckigt för min del. Nu spelar jag med samma killar hela tiden och de, Johnny Gaudreau och Sean Monahan, är väldigt bra, säger Elias Lindholm till Aftonbladet.
Stockholmaren Landeskog, som gjort två mål på sina tre senaste matcher, satte sin 17:e fullträff för säsongen när Colorado bortabesegrade Florida med 5–2 efter tre bortamål i sista perioden. Lagkaptenen lade in 5–2-pucken i öppen kasse.
– I de två första perioderna kände vi att vi inte riktigt spelade på den nivån vi vet att vi kan. I tredje började vi lägga ned puckarna djupt, och det vet vi är receptet på succé, säger Gabriel Landeskog till nhl.com.
I samma match blev lagkompisen Carl Söderberg tvåmålsskytt. Första målet kommenterade han så här:
– De lämnade över pucken, vi kom två mot två. Jag försökte bara få till ett skott, och göra mål så klart, så det var skönt att få in den, säger Söderberg till Colorados sajt efter matchen.
Söderbergs andra mål kom i tredje perioden och innebar en tvåmålsledning för Colorado.
– Det kändes lite bättre att ha en tvåmålsledning. Vi kunde slappna av lite mer och spela vårt spel, säger Söderberg.
I Vancouver fick en storspelade Elias Pettersson med sig säsongens 14:e mål, samt en assist, när laget besegrade Nashville med 5–3. Hans två lagkamrater Alexander Edler och Loui Eriksson gjorde sitt andra respektive femte mål för säsongen.
Gå till toppen