Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tre häktade för mord på dansk radioprofil

I Danmark har tre män häktats, misstänkta för mordet på radioprofilen Nedim Yasar. Han blev skjuten i huvudet strax efter releasefesten för en bok som beskriver hans resa från livet som kriminell gängledare till rollen som känd programledare och debattör.

Den mördade danska radioprofilen Nedim Yasars bok till försäljning i Köpenhamn. Arkivbild.Bild: Bax Lindhardt
De misstänkta männen, 22, 24 och 25 år gamla, nekar till brott och under häktningsförhandlingarna på fredagen ville de inte uttala sig.
Förhandlingarna hålls bakom stängda dörrar, bland annat eftersom polisen tror att fler kan vara inblandade.
Samtliga är misstänkta för mord och medhjälp till mord, men det var bara en av dem som sköt.
Enligt polisen satt Nedim Yasar i en bil i nordvästra Köpenhamn när de tre misstänkta kom körande. De stannade, en av dem hoppade ur och gick fram till radioprofilens bil och sköt honom med två skott i huvudet.
Läs också Avhoppad gängledare och programvärd mördad – tv-inspelning avbruten
Nedim Yasar lämnade den kriminella miljön för sju år sedan efter att ha varit ledare i ett gäng med kopplingar till det kriminella mc-gänget Bandidos.
Poliser på plats vid avspärrningarna på Hejrevej i Köpenhamn där Nedim Yasar sköts till döds på måndagskvällen.Bild: Steven Knap
På senare år har han berättat om livet i gängmiljön i medierna och i november släpptes den självbiografiska boken "Rötter - en gangsters väg", som han skrivit tillsammans med journalisten Marie Louise Toksvig.
Mordet begicks samma dag som releasefesten för boken, den 19 november.
Polisen har genomfört flera husrannsakningar i Köpenhamnsområdet och även i ett mindre samhälle på Själland.
Gå till toppen