Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gulldén fyller 200 mot världsmästaren

Hon får jubilera mot svårast tänkbara motstånd. Mot Frankrike i EM gör världsstjärnan Isabelle Gulldén sin 200:e landskamp i karriären. – Det betyder ju att man har varit med ganska länge, säger hon och skrattar.

Isabelle "Bella" Gulldén gör sin 200:e landskamp i karriären när Sverige på söndagen ställs mot hemmanationen Frankrike i mellanrundan av handbolls-EM.Bild: Jonas Ekströmer/TT
Året var 2007 och datumet den 23 november. Tyskland stod för motståndet när en 18-årig Isabelle "Bella" Gulldén gjorde A-landslagsdebut för Sverige i den anonyma tyska orten Hildesheim. Sedan dess har det blivit några landskamper till – närmare bestämt 199 framträdanden i den blågula tröjan. Landskamp nummer 200 spelar mittnian på söndag i Nantes mot EM:s hemmanation: den regerande världsmästaren Frankrike.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen