Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Person rånad i Lund – med kniv

Vid halvfemtiden på lördagsmorgonen inträffade ännu ett knivrån i Lund. Fyra maskerade personer i övre tonåren utförde rånet med våld. Den rånade mannen fick föras till sjukhus.

Bild: Johan Nilsson/TT
Under lördagsmorgonen blev en man på Scheelevägen i Lund utsatt för ett rån av tre-fyra personer i övre tonåren. Samtliga gärningsmän var maskerade.
Gärningsmännen tvingade till sig plånbok och mobiltelefon från rånoffret. Den rånade mannen fick föras till sjukhus med svullnader i ansiktet.
– En kniv ska ha varit inblandad och rånet ska ha skett med någon form av våld, säger Lars Neumann, inre befäl vid polisen i Lund.
Polisen ska prata med målsägande under morgonen. Det finns ingen misstänkt för händelsen.
Lund har under den senaste veckan drabbats av en rånvåg där flera gärningsmän omringat och hotat ett och samma rånoffer med kniv.
Trots skärpt bevakning har nu ytterligare ett sådant knivrån inträffat. Det senaste rånet har dock skett på en mindre central plats än de tidigare knivrånen.
Gå till toppen