Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Förbundskapten Signell: "Jag är jäkligt stolt"

Skrällen i Nantes var inom räckhåll. Till slut fick dock Sverige nöja sig med 21–21 mot världsmästaren Frankrike i deras hemma-EM. – Jag är jäkligt stolt över prestationen, säger förbundskaptenen Henrik Signell.

Henrik Signell den svenske förbundskaptenen var stolt över Sveriges prestation.Bild: LUDVIG THUNMAN
Den svenske förbundskaptenen var oerhört stolt när han kom ut och mötte journalisterna efter den bragdartade insatsen mot hemmanationen Frankrike i Hall XXL i Nantes.
– Det är starkt av tjejerna att göra den här prestationen i 60 minuter. Vi har haft det lite kämpigt med skador och vi vet att vi möter ett lag som har imponerat och är väldigt svårtstoppat i försvar och anfall, säger han.
Hur rankar du den här matchen bland dina landskamper som förbundskapten?
– Den här kommer högt upp på listan.
Han säger att det var en "extrem kollektiv insats" och var nöjd över att de blågula spelarna höll den konkreta taktiken Sverige hade lagt upp på förhand. Detta utan att lagkaptenen och försvarsspecialisten Sabina Jacobsen kunde spela och ordinarie högersexan Daniela Gustin fick sitt korsband avslitet i knäet mot Montenegro.
– Det är klart att det finns en känsla av besvikelse, att vi inte höll undan. Samtidigt är vi starka i slutet och deras målvakt tar ganska mycket. Jag tycker ändå att vi skapar fortsatt mer än de gör i andra halvlek. Nä, det var lite surt, säger Signell.
Poängen innebär ändå att det finns en minimal chans till EM-semifinal i Paris, men då krävs först svensk seger mot Ryssland på onsdag i avslutningen av mellanrundan och sedan måste en rad resultat gå med Sverige. Den svenska landslagsledningen har dock inte ägnat sig åt några tabelluträkningar under vistelsen i Nantes.
– Vi gör det inte fullt ut nu heller. För nästa match är det viktigaste, sedan får vi se hur de går i de andra matcherna. Vi vill vinna den matchen (mot Ryssland) – oavsett om det är sjunde eller åttonde plats, eller en semifinal, som står på spel. Vi har alla möjligheter. Vi har det inte i egna händer, men vi vill vinna den matchen, säger Signell.
Av alla starka insatser stack ändå spelmotorn Isabelle "Bella" Gulldén (målbäst med sex fullträffar) och målvakten Filippa Idéhn ut (41 procent i räddningsstatistik).
– Hon är ju hemsk i bland med vissa parader. Det är så häftigt att hon får visa det, säger Signell om den svenska målvakten.
Han kallade det för en Bella Gulldén-match med mycket publik och mycket som stod på spel.
– Man får inte glömma att hon nästan inte spelat på två månader innan (fotskadad innan EM). Det får inte bli orimliga krav. Hon har fortsatt varit väldig viktig för oss och nu gör hon en kanonmatch helhetsmässigt, säger Henrik Signell.
Semifinalen kan dock vara utom räckhåll redan under måndagen. Serbien får då som mest ta en poäng mot Montenegro – blir det serbiskt vinst kommer alla utfall i mötet Serbien–Frankrike innebära något av lagen går förbi Sverige.
Gå till toppen