Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kraftig explosion även på Kroksbäck – oklart om händelserna hänger ihop

Bara tjugo minuter efter explosionen på Söderkulla, då en man i övre tonåren skadades allvarligt, detonerade ytterligare en sprängladdning – då på Kroksbäck.

Polisen spärrade av hela gården vid den sprängda porten i väntan på både bomb- och polistekniker. Vid 07-tiden höll polisens bombtekniker på att undersöka porten och dess omgivningar så ytterligare sprängladdningar inte fanns apterade.Bild: Patrick Persson
Läs också Misstänkt gärningsman svårt skadad vid explosion i trapphus
Klockan 04.49 skedde den explosionen, denna gång i ett trapphus på Kroksbäck, omkring två kilometer från Söderkulla.
Räddningstjänsten lämnade över båda ärendena till polisen, som under söndagsmorgonen arbetade med båda fallen genom att förhöra vittnen och säkra spår.
– Det är för tidigt att säga något om kopplingar mellan de båda sprängningarna. De ligger nära i tid och är två likartade händelser, säger polisens informatör Anna Göransson.
Båda händelserna rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. I det första ärendet misstänks den skadade mannen för inblandning, men i det andra ärendet var på söndagsmorgonen ingen gripen.
Poliser bevakade platsen efter sprängningen på Kroksbäck.Bild: Patrick Persson
Gå till toppen