Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svag start sänkte Lugi: "En brutal uppförsbacke"

Bara en räddning under de inledande 25 minuterna gav Lugi svåra förutsättningar mot ett hemmastarkt Skövde. – Det blev en tung period när målvakterna inte fick tag i bollarna, sa Lugitränaren Tomas Axnér.

Målvakten Josip Cavar kom in och lyfte Lugi, men det räckte inte till att gå i kapp Skövde.Bild: MICHAEL ERICHSEN
HANDBOLL
Handbollsligan
Skövde 29 (16)
Lugi 25 (11)
Skövde har ännu inte tappat poäng på hemmaplan och när laget rivstartade mot Lugi fick man också 2418 åskådare i ryggen.
– Det blev en brutal uppförsbacke tidigt, konstaterade Tomas Axnér.
Hans lag fick inte stopp på Skövdes offensiv samtidigt som det egna offensiva spelet hackade och fastnade i hemmalagets aggressiva defensiv.
Innan det hade hunnit gå en kvart hade Anton Hagvall lämnat Lugimålet för att ge plats åt Josip Cavar. Anton Hagvall hade inte lyckats nå ett enda skott och fram till den 25:e minuten hade hans ersättare bara en räddning. Lugis underläge växte snabbt till 7-15.
Ändå lyckades Lugi ha häng på Skövde till andra halvlek. En åtta måls ledning krympte till fem.
– Vi fick stopp på blödningen och var ett tag så nära som fyra mål, sa Tomas Axnér som fick se sitt lag öppna starkt även i andra halvlek och tidigt låg de bara under med 13-16.
– Sedan var vi inte riktigt coola i den delen av matchen när vi höll på att jaga ikapp. Där blev vi lite stressade. Hade vi haft is i pannan då tror jag att vi hade kunnat få matchen riktigt, riktigt jämn på slutet, sa han.
Alfred Jönsson gjorde en ny stark insats för Lugi och skickade in nio mål under kvällen. Fyra mål kom när Lugi nådde fram till endast två mål bakom under de sista tio minuterna då man också testade med "sju mot sex"-spel. Men närmare än så kom Lugi aldrig.
– Positivt var ändå att vi aldrig gav upp trots att vi låg under med åtta mål på bortaplan. Vi fortsatte och var hyfsat nära att gå ikapp. Trots allt en välförtjänt seger för Skövde, sa Tomas Axnér.
Chans till revansch har Lugi redan på onsdag när man möter HK Malmö i ett derby på hemmaplan.
Gå till toppen