Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Laleh inleder konsertsäsongen på Sofiero nästa sommar

2019 ser ut att kunna bli Lalehs år. I vår släpper popartisten nytt album och i juni inleder hon sin sommarturné på Sofiero.

Laleh Pourkarim.Bild: Live Nation
Laleh Pourkarim, mer känd under artistnamnet Laleh, slog igenom 2005 med hiten "Live tomorrow" och självbetitlade debutalbumet "Laleh".
Samma år satte hon rekord i antal Grammis-nomineringar. Den svenska soloartisten nominerades i sju kategorier och mottog pris i tre av dem: Årets svenska kvinnliga artist, Årets nykomling samt Årets producent.
Därefter har hon gett ut ytterligare fem studioalbum, varav den senaste "Kristaller" följdes av en stor turné som drog rekordpublik och nådde Sofiero i augusti 2017.
Nästa år ges det en ny chans att se den svenska popartisten på scen i slottsparken. Då med nytt material, eftersom nästa albumsläpp är planerat till våren.
"Jag har verkligen hunnit längta och sakna publiken jättemycket", hälsar Laleh Pourkarim i ett pressmeddelande.
"Skivan kommer kanske bli en av de starkaste jag gjort med mycket variation, vilket är ännu roligare när man spelar live."
Den 28 juni inleder hon sin sommarturné på Sofiero.
Därefter väntar ytterligare nio konserter, varav en på festivalen Lollapalooza i Stockholm där Laleh är en av huvudakterna.
Biljetter släpps på onsdag den 12 december klockan 10.00.
Fakta

Lalehs turnéplan 2019

28/6 Helsingborg

29/6 Stockholm

12/7 Varberg

13/7 Borgholm

17/7 Dalhalla

19/7 Göteborg

20/7 Vadstena

26/7 Hudiksvall

27/7 Skuleberget

2/8 Huskvarna

3/8 Karlskrona

Gå till toppen