Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Snart vet polisen om rånarna fastnat på film

Även vid helgens rån tvingade rånarna av sitt offer bankkort och pinkod. Polisen har inte hunnit få filmer från uttagsautomater i närheten, men från förra helgens rånvåg bör rörlig bild snart komma in till polisen för analys.

Rånet i helgen mot en 23-åring utfördes sent på natten mellan fredag och lördag. Förra helgen skedde de sju rånen och rånförsöken tidigare på kvällen, det är den stora skillnaden. I allt annat liknar rånen varandra: – Man agerar i grupper om tre till sex personer, och man har någon form av vapen, säger Lundapolisens talesperson Joakim Nyberg.
Läs också Person rånad i Lund – med kniv
Offret från helgens rån ska höras igen.
– Vi ska se om vi kan få fram något mer signalementsmässigt. Så fort vi har något att lämna ut gör vi det, säger Joakim Nyberg.
Gemensamt för rånen är också att rånarna tagit bankkort och pinkod.
– Man går till bankomaterna och tar ut pengar, det har vi sett tidigare.
Finns det kameror vid alla uttagsautomater?
– Ja.
Har ni inte fått filmer från förra helgens rån?
– Det är beställt så fort vi kunde, de är på väg in nu i början på veckan.
Vad säger du till Lundabor som är rädda för att bli knivrånade?
– Vi jobbar för högtryck för att lösa det här. Om vi tittar på totala antalet rån hittills i år så är det de lägsta siffrorna vi haft de senaste fem åren.
Hur goda är chanserna att hitta rånarna?
– Under förra året grep vi fyra gärningsmän som tillsammans blev misstänka för tio-elva rån. Med den historiken i bakhuvudet har jag gott hopp om att kunna hitta gärningsmännen.
Hela veckan pågår Musikhjälpen i Lund, och arrangörerna förväntar sig många tillresta besökare.
Hur mycket har ni bemannat upp?
– Vi har byggt upp en säkerhetsplan runt Musikhjälpen och den planen känner vi oss trygga med. Sen berättar vi aldrig hur mycket folk vi har i gång.
Gå till toppen