Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svenska VM-festen visas på storbild i Folkets Park

I somras visades herrarnas fotbolls-VM på storbildsskärm i Folkets Park i Malmö och nästa sommar blir det ny fotbolls-fest. Då spelar de svenska damerna och Malmöborna ska än en gång kunna följa sitt lag och heja tillsammans i Malmö.
– För Malmö som landets ledande fotbollsstad både för damer och herrar är det självklart att ge alla Malmöbor den här möjligheten, säger Andreas Schönström (S), kommunalråd i ett pressmeddelande

Det är dags för nytt svenskt jubel i Folkets park i Malmö-Bild: Bildbyrån och TT
Sverige spelar i fotbolls-VM som avgörs i Frankrike mellan 7 juni och 7 juli 2019. I lördags lottades VM-slutspelet och för Sverige väntar Chile, Thailand och i den tuffa avslutningsmatchen står USA för motståndet.
Och nu är det klart att Malmö stad kommer att visa matcherna på storbildsskärm i Folkets Park.
– Det förhöjer upplevelsen att se de stora matcherna i sällskap med andra. Vi får dela våra känslor med varandra. För Malmö som landets ledande fotbollsstad både för damer och herrar är det självklart att ge alla Malmöbor den här möjligheten, säger Andreas Schönström (S), kommunalråd med ansvar för teknik och service.
Sverige har hamnat i en hygglig grupp och i de två första matcherna är det svenska laget favorit. Mot USA kommer det bli betydligt tuffare.
– Vi måste tro att vi kan gå långt och till och med vinna turneringen, förklarade förbundskaptenen Peter Gerhardsson direkt efter lottningen i lördags.
Det är femte gången i rad som Sverige och USA hamnar i samma grupp i VM. Och det är alltså också upplagt för ny svensk fotbollsfest. I Frankrike och i Malmö.
– För oss i Malmö och Folkets Park var det en självklarhet att även visa VM 2019 på storbildsskärmar. Stämningen i Folkets Park var fantastisk i somras och vi hoppas på lika många besökare nästa år. Jag hoppas även att fler städer följer efter och väljer att göra egna visningar. 2018 var vi enda staden som visade alla matcher under hela VM. Det gör vi naturligtvis även 2019, säger Felicia Fredriksson, verksamhetsledare i Folkets Park i ett pressmeddelande.
Fakta

Sveriges matcher i sommar

11 juni, kl 18.00: Chile-Sverige

16 juni, kl 15.00: Sverige-Thailand

20 juni, kl 21.00: Sverige -USA

Gå till toppen