Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sveriges hopp om EM-semifinal lever

Sveriges hopp om en EM-semifinal lever efter att Montenegro slagit Serbien med 28-27 (12–15). Vägen till Paris är dock fortsatt snårig. Blågult måste ha hjälp av både Danmark och Serbien för att knipa semifinalbiljetten före Frankrike.

Isabelle Gulldén.Bild: Jonas Ekströmer/TT
Serbien fick inte vinna mot Montenegro – som coachas av den tidigare svenske förbundskaptenen Per Johansson – för att Sveriges hopp om en semifinal i handbolls-EM skulle leva till onsdagens avslutande omgång mot Ryssland, som redan är klart för finalhelgen i Paris.
De svenska förhoppningarna föll in, även om ett oavgjort resultat hade varit det bästa. Serbien ledde med 15–12 i paus, men i andra halvlek kom Montenegro tillbaka och kunde till slut vinna med uddamålet, 28–27.
Sverige måste under alla förutsättningar slå Ryssland. Montenegro är nu upp på fyra poäng och eftersom Sverige föll mot Balkanlaget får de inte ta poäng mot Danmark på onsdag. Efter Sveriges möte med Ryssland måste Serbien sedan slå Frankrike i den sista matchen i mellanrundan i Nantes.
Detta innebär Sverige och Frankrike gör upp om andraplatsen. Det oavgjorda resultatet lagen emellan innebär att total målskillnad kommer att avgöra och där har Sverige många mål att ta in. Inför onsdagens match står Sverige på -2 och Frankrike har +8 i målskillnad. Hamnar lagen på samma målskillnad särskiljer flest antal gjorda mål mot motståndarna i mellanrundan.
Gå till toppen