Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Max Wiman: Skånsk temperatur i luften men räkna med annan hetta på stadion

Många mil söderut, men inte många fler grader på termometern för det. I Istanbulnatten - Turkiet ligger två timmar före Sverige - visar den sex grader.

Det är ungefär så "varmt" det ska vara vid avspark här på torsdag kväll också. Ni bänkar er vid tv:n strax före 19, här är klockan då redan 21.
Sydsvenskan är med andra ord på plats i Istanbul för MFF:s avgörande Europa League-match mot Besiktas. Vi - Fredrik Lindstrand och jag - åkte förbi Besiktas arena som ligger alldeles intill Bosporen med vy in över Asien när man står där utanför.
MFF landar på onsdagseftermiddagen och vi möter förstås som vanligt upp på hotellet för tv-intervjuer och annat snack. MFF har sedan presskonferens på stadion klockan 18.45 med en spelare och Uwe Rösler och så är det träning 19.30.
Enligt MFF:s SLO Pierre Nordberg är cirka 510 biljetter sålda till MFF-supportrar. Till det kommer nog ett antal sittplatsiljetter också som MFF har tillgång till.
MFF-supportrarna samlas matchdagen på en pub som heter Lambo och på närliggande restauranger. Man ska sedan ha en gemensam marsch till matcharenan från ett torg i närheten som heter Taksim. Ni kan räkna med ett stort polispådrag - det är det alltid i Turkiet.
Stadion ska rymma 41 903 åskådare, men i nuläget har vi inga uppgifter om hur mycket biljetter som är sålda. Som det verkar finns det i alla fall biljetter att köpa.
Gå till toppen